Ettől a mondattól féltünk sokan – Orbán kijelentette, hogy aki nem kéri az éppen elérhető oltást, annak irány a sor vége

Megosztás

Magyarországon egyre több embert oltanak be, a lakosság már közel sem annyira oltásellenes, mint néhány hónappal ezelőtt. A képbe azonban jelentősen bezavar a teljesen “szokatlanul” engedélyezett orosz és kínai vakcina, amiről alig tudni valamit. De a miniszterelnök most nyíltan kimondta, hogy ami jut, az jut, különben jöhet az újabb várakozás.

“Magyarországon az oltás önkéntes és ingyenes. Tehát amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk.”- ezt is mondta Orbán Viktor a vakcinákról a pénteken Andrej Babis cseh miniszterelnökkel tartott sajtótájékoztatóján az Euronews beszámolója szerint. Az MTI is hosszú összefoglalót közölt a sajtótájékoztatóról pénteken, amelyben viszont erről nem volt említés (micsoda meglepetés).

Az Euronews ebből arra következtet, hogy hiába kellett mindenkinek az email címével regisztrálnia a kormány oldalán – amelyen amúgy viszonylag sokat levelezik a kormány a regisztráltakkal, többek között arról, hogy a kormány szerint Európai Bizottság milyen rosszul kezeli az oltásbeszerzést – arról a regisztráltak nem kapnak majd értesítést, hogy milyen vakcina lesz elérhető, amikor sorra kerülnek. Miközben a miniszterelnök szavaiból azt lehet kiolvasni, hogy erre meg volna a lehetőség, hiszen amikor ismét rendelkezésre áll az az oltóanyag, amivel a regisztrált állampolgár szívesebben beoltatná magát, akkor már tudják értesíteni a kormánynál regisztrált címen.

444.hu

Kapcsolódó cikkek