Szokott ásványvizet inni? Most már ebben az ágazatban is nehéz lesz megkerülni Mészáros Lőrincet

Megosztás

A Nemzet Gázszerelője éppen most vásárolt meg egy csődközeli, hatalmas ásványvízgyártó üzemet.

A Mészáros-csoport ásványvizes cége megvásárolta az ország egykori legnagyobb, másfél éve csődvédelembe menekült ásványvízgyártó üzemét.

A Mészáros Lőrinc cégbirodalmába tartozó Aqua Lorenzo Kft. megkapta az engedélyt a Gazdasági Versenyhivataltól, hogy megvásárolja az ország egykori legnagyobb ásványvízgyártó üzemét, az Aquarius-Aqua Kft.-t – vette észre a döntést a Telex.

Az Aquarius-Aqua alsó kategóriás ásványvizeket, energiaitalt és üdítőt is gyártott, de egy áfacsalási ügy után eljelentéktelenedett, 2019 végén pedig csődvédelmet kért.

Mészáros Lőrincnek is volt próbálkozása már az ásványvízpiacon. A Vivienvíz nevű cége azért kapott nagy hírverést, mert a MÁV-val szerződött, például a hőségriadók idején ezt a vizet osztogatták a vasútállomásokon.

A magyar ásványvízpiac nagyjából háromnegyedét most három cég fedi le, a NaturAqua tulajdonosaként a Coca-Cola, az Magyarvíz tulajdonosa, az olasz San Benedetto csoport, valamint a Szentkirály-Kékkútit tulajdonló, szintén olasz hátterű Central Europa Mineral Water Holding.

Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek