Nemrég még nekiestek Hadházyéknak a halottasházas videó miatt, most hirtelen mindenki visszavett a támadásokból

Megosztás

Bár nyílt titok sokak számára, hogy a halottasházakban milyen állapotok uralkodnak az elmúlt hónapokban, amióta a Covid-halálozások száma ilyen mértékben megszaporodott. Erről adott közre egy tényfeltáró videót Hadházy Ákos képviselő, egyből neki is esett a kormányzati támadógépezet. Most azonban komoly fordulat állt be az ügyben.

Nem volt bűncselekmény, hogy Hadházy Ákos a szentendrei halottasházban, részben nyitott koporsókban fekvő halottakról készült videót posztolt Facebook-oldalán – ezt írta Magyar Nemzetnek a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF).

Korábban a B24 is megírta, hogy a videó miatt több vizsgálat is indult. Fülöp Zsolt polgármester bejárást tartott. Megállapították, hogy nem volt koronavírussal fertőzött a felvételeken szereplő halottak között, illetve a felvételeken látszó zsúfoltságot sem tapasztalták. Az azonban kiderült, hogy a két, a holttestek tárolására alkalmas hűtő közül az egyik nem üzemelt, valamint a nyilvántartásokból nem volt követhető a holttestek beérkezésének és elszállításának pontos időpontja.

Beszámoltunk korábban arról is, hogy Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nem rendelt el nyomozást az ügyben. Sajtóinformációk szerint a rendőrség magát a videó készítőjét sem kereste. 

A Magyar Nemzet ugyanakkor később egy újabb helyszíni bejáráson megtudta: a videó napvilágra kerülése utáni napon több holttestet elszállítottak a halottasházból. A lap megkereste azt a fiatalembert is, akiről elterjedt, hogy az ő telefonján készült a videó. Azt azonban tagadta, hogy ő készítette volna a videót.

Hadházy Ákos a Facebook-oldalán kedden erre úgy reagált, a kormányzati propaganda hiába gyalázta őt hetekig, ő tudta, hogy nem fognak „nyomozni”, mert akkor kiderülne, hogy:

  • az általa közzétett felvétel nem egyedi eset, kórházak proszektúráin méltatlanabb állapotok uralkodtak,
  • és hazugság volt az, hogy nem voltak koronavírus-fertőzöttek az elhunytak között.

Hadházy Ákos szerint a nyomozás azt is kiderítené, hogy a temetők (kórházi halottasházak) ellenőrzése kormányzati feladat, az önkormányzatok ellenőrzési jogkörét régen elvették. A képviselő szerint a főügyészség döntése azt jelzi, a hatalom még nem tart ott, hogy az egyre elégedetlenebb emberek megfélemlítésére valódi retorziót alkalmazzon. Úgy véli, elég neki, ha az emberek megijednek és elhallgatnak már ennek lehetőségétől is.

A szentendrei rendőrkapitányság nyomozói továbbra is feljelentéskiegészítéssel vizsgálják a történteket. Február 8-ig kell eldönteniük, hogy a felvétel készítésekor, illetve nyilvánosságra hozatalakor történt-e bűncselekmény, és ha igen, mit követett el a (leendő) gyanúsított.

Kapcsolódó cikkek