“Meglepő” módon visszadobta a Szájer József kábítószer-birtoklásáról szóló feljelentést a magyar igazságügy

Megosztás

Nem nyomoznak Somogy megyében a Szájer József kábítószer-birtoklása miatt tett feljelentés ügyében – értesült a Telex.hu a Siófoki Rendőrkapitányságtól.

Bármennyire is meglepő a helyszín, de valóban Somogyban kötött ki a volt európai parlamenti képviselő brüsszeli botrányával tett feljelentés, amit Tényi István tett a Legfőbb Ügyészségnél. A hatóság utána továbbította a beadványt a Központi Nyomozó Főügyészségre, ami végül Siófokon kötött ki.

Szájer József, a Fidesz lemondott európai parlamenti képviselője november végén a kijárási szabályokat megszegve részt vett Brüsszelben egy szexpartin (ami szerinte házibuli volt), a helyszínről pedig az ereszcsatornán próbált menekülni. A rendőrök azonban megállították, és a belga ügyészség közlése szerint kábítószert találtak a táskájában. A politikus tagadta, hogy köze lenne hozzá.

A Telex szerint itthon csak akkor lehetne lefolytatni ellene az eljárást, ha a parlament szavazna Szájer mentelmi jogáról és a belga hatóságok eljárást indítanának, Magyarország pedig kérvényezné a belga hatóságtól a büntetőeljárás lefolytatását.

Kapcsolódó cikkek