A Központi Nyomozó Főügyészség Szájer József ügyét vizsgálja

Megosztás

A “drog volt Szájer József hátizsákjában” címmel megjelent beszámolóhoz kapcsolódó – “beadványát a szükséges intézkedés megtétele végett a Központi Nyomozó Főügyészségre továbbítottam” – tájékoztatta a Legfőbb Ügyészség Tényi Istvánt, az ország legnagyobb feljelentőjét, aki kábítószer-birtoklás gyanúja miatt tett bejelentést.

A brüsszeli ügyészség közlése szerint miután több mint húsz embert találtak az ominózus házibulin, egy  járókelő jelezte a rendőröknek, hogy látott valakit az ereszcsatornán leereszkedni. A járókelő azonosította a férfit, akinek véres volt a keze, feltehetőleg megsérült. 

A férfi hátizsákjából kábítószer került elő, és nem volt nála semmiféle személyazonosító irat. A rendőrség elkísérte a lakhelyére, ahol a férfi egy diplomataútlevél segítségével azonosította magát. A közlemény az 1961-es születésű, S. J. monogramú személyként azonosította a férfit.

Szájer akkor elismerte, hogy róla van szó, de tagadta, hogy köze lenne a droghoz.

„Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el, nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem,”

– reagálta a brüsszeli hatóságok közleményére.

via 444.hu

Kapcsolódó cikkek