Miskolcon se vezessünk rutinból – fontos forgalmi rend változás a városban

Megosztás

Túl sok volt a balesetveszélyes és vitás helyzet az adott utcában, így a hatóságok léptek.

A Mikes Kelemen út egyirányúsítása az Aulich utca irányából, fentről lefelé – ezzel a megoldással az ingatlanok előtti várakozás lehetősége megmarad továbbra is, valamint a járművek szembe találkozása által fennálló vitás és balesetveszélyes helyzetek megszűnnek – írja a Minap.hu.

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Városüzemeltetési és Műszaki Osztálya felülvizsgálta a Mikes Kelemen utca forgalmi rendjét. Ennek nyomán megállapította, hogy az utcában parkoló gépkocsik akadályozzák a forgalom folyamatosságát, balesetveszélyes helyzetet teremtve ezáltal. A probléma megoldására két lehetőséget dolgoztak ki a városházi szakemberek.

Az útszakasz mindkét oldalán a gépjárművel történő várakozás korlátozása, vagy a Mikes Kelemen út egyirányúsítása az Aulich utca irányából, fentről lefelé.

Az elsőnek is van előnye: az útszakasz forgalma akadálymentes lesz a járművel közlekedők részére. Viszont mivel a szakaszon található ingatlanok előtti várakozás elveszti korlátlanságát, így az ott lakók nagy része a második lehetőséget preferálta.

Végül úgy döntöttek, kísérleti jelleggel, január 25-től bevezetik az új forgalmi rendet, amit folyamatosan vizsgálnak, és ami az első egy hónap tapasztalatainak figyelembevételével válhat véglegessé.

Hozzászólások

Related posts