A belga rendőrség kábítószert is talált Szájernél

Megosztás


A szomszédok hívták ki a rendőrséget arra a bulira, melyen részt vett Szájer József EP-képviselő is péntek este. Az ügyészség közleménye szerint péntek este fél 10-kor riasztották a rendőrséget a lakók, miután azt tapasztalták, az egyik épületben megsértették a koronavírus miatti korlátozásokat.

A 100 méterre lévő rendőrörsről érkező rendőrök rajta ütöttek a bulin, és körülbelül húsz embert fogtak el. Két résztvevő, D. O. (1977) és P. B. (1987) diplomáciai mentelmi jogára hivatkozott.

Egy járókelő jelentette a rendőrségnek, hogy látott egy férfit menekülni az esővízelvezető csatonán, akire rá is mutatott – ő volt Szájer József. Az ügyészségi közlemény szerint a képviselőnek véresek voltak a kezei, a hátizsákjában pedig kábítószert találtak. Személyi okmányokat nem tudott bemutatni, ezért hazakísérték, ahol igazolta magát.

Szájer ellen kábítószerrel kapcsolatos bűncselemény miatt eljárást indítottak, de a tényleges vizsgálathoz ki kell kérni a mentelmi jogát

– áll az ügyészség közleményében, melyet az Eurológusnak küldött el. A nyomozás érdekeire hivatkozva további részleteket nem közölnek.

Az ügyészség előtt nem sokkal közleményt adott ki Szájer József lemondott EP-képviselő, aki elismerte, hogy jelen volt a pénteki brüsszeli “házibuliban”. A rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála. A rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítették, majd hazavitték.

A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.

– Kommentálta Szájer az esetet.

Kapcsolódó cikkek