A petíció ellenére sem nyúl hozzá az idei érettségikhez a kormány

Megosztás

Nem változtat a kormány az érettségi szabályain, mert ősszel mintegy 30 ezer diák érettségizett le úgy, hogy nem alakult ki egyetlenegy fertőzési gócpont sem – ezt válaszolta az ATV Híradójának az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Index tudósítása szerint.

Egy az ATV-nek nyilatkozó diák szerint a távoktatás átmenetileg jó megoldás, de szerinte a mostani érettségizőktől nem lehet ugyanazt a szintet elvárni, mint azoktól, akik a hagyományos rendszerben tanultak. Egy tanár is úgy gondolja, hogy idén nem szabad érettségit tartani, mert igazságtalan lenne, hiszen a diákok hivatalosan a hatodik hónapjukat kezdik meg távoktatásban, ami szerinte rengeteg idő, és óriási lemaradást okozott.

Mint azt megírtuk, egy diáklány petíciót indított, hogy ne kelljen érettségizni a koronavírus-járvány miatt. Ezt már több mint 26 ezren aláírták. Azt követelik, hogy az érettségi vizsga megtartása helyett kapják meg a tanulók a vizsgáikat a jegyeik átlaga alapján. Az EMMI azonban kijelentette: nem tervezik az érettségik 2021-es eltörlését. A szaktárca az ATV Híradónak arra vonatkozó kérdésére viszont nem adott választ, hogy a mostani végzősök szerintük nincsenek-e hátrányban azokkal szemben, akik hagyományos oktatásban készülhettek fel a érettségire.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek