Megszentelték a Szinva patak vizét Miskolcon

Megosztás

Január 6-án ünnepli a katolikus egyház vízkeresztet, azaz Jézus Krisztus megjelenésének ünnepét. Krisztus keresztségének emlékére a katolikus egyház vizet szentel a templomokban, a folyók és a patakok partján is. Idén Papp András, miskolci görögkatolikus esperes a Szinva patak vizét szentelte meg ünnepi szertartás keretében a diósgyőri, nemrégiben átadott II. János Pál pápa térnél – tudósít a Minap.hu.

Emlékeztetett, 2018-ban ezen az ünnepen a város szívében, a Szinva teraszon volt hasonló vízszentelés. “Eltelt három év, és itt van egy szép terasz, megújult környezettel, és idén ki is használtuk ezt a lehetőséget, és itt szenteltük meg a Szinva vizét” – mondta.

Az alkalmon Mikolai Vince római katolikus főesperes elmondta, Krisztus követői, az egyházának tagjai az ő keresztségére emlékeznek a vízszentelésen. – A patak vizének megáldásával azt kérjük Istentől, hogy őrizzen meg minket az ő szeretetében, és engedje azt, hogy mi, mindannyian az ő kedves gyermekei legyünk. Vigyük haza az itt létünk örömét a családba is, hogy ott is megszentelt életet élhessünk.

Forrás: Minap.hu, Fotó: MTI/Vajda János

Kapcsolódó cikkek