Döbbenetes állatpusztítás Miskolcon: sérült és halott denevérek tucatjai – videó

Megosztás

A Mályi Madármentő Állomás számolt be a történtekről csütörtökön a Facebook-oldalukon. Mint írják, a borsodi megyeszékhely egyik belvárosi épületének oldaláról kezdték el lebontani a burkolatot, amely alatt denevérek tucatjai igyekeztek átvészelni a telet. Egy telefonhívás után érkeztek ki a helyszínről, ahol valóban rengeteg már elpusztult vagy még élő, de sebesült denevért találtak.

„Senkit nem találtunk a területen, csak síró denevéreket. Az épület mellett rengeteg magatehetetlen, átfagyott és halott denevér volt szanaszét szóródva. A rendőrség segítségét kértük, illetve a Bükki Nemzeti Parkot is értesítettük. Hamar kiért a rendőrség és a nemzeti park is, addigra már a felét összeszedtük a denevéreknek.”

„58 élő denevért és 23 halott denevért számoltak meg a nemzeti park munkatársai. Az élő denevéreket átszállították egy másik természetes élőhelyre, ahol zavartalanul tudják folytatni a téli álmukat. A halott denevérek tetemeit a rendőrség és a nemzeti park kérésére mi lefagyasztjuk. A természetvédelmi kár több mint 2.000.000Ft.”

„Utólag találtunk még 2 denevért, ők itt vannak nálunk a mentőállomáson. A mentés közben több civil szervezet és állatbarát is felhívott minket a segítségüket felajánlva, amit ismételten szeretnénk megköszönni” – írták a Mályi Madármentők, akik egy videót is posztoltak a helyszínről:

Forrás, fotó és videó: Mályi Madármentő Állomás

Kapcsolódó cikkek