Horvát vezetőedzőt neveztek ki a DVTK élére

Megosztás

Nem sokkal azt követően, hogy a tulajdonosváltás másnapján menesztették is a december elején kinevezett Geri Gergely, a Diósgyőri VTK a honlapján számolt be róla, hogy Zoran Zekic lett az új vezetőedző az NB1-ben utolsó helyen álló klubnál. A DVTK weboldalán úgy fogalmaznak vele kapcsolatban, hogy “a 2018-as világbajnoki ezüstérem által fémjelzett horvát futballkultúra új edzői generációjának tagja”. Mint írják: “a 46 éves szakember eddigi pályafutása során a nemzetközi porondra vezette az eszéki csapatot, ahol többek között a PSV Eindhovent is búcsúztatták. Ezen kívül Moldovában bajnoki címet és két kupagyőzelmet is ünnepelhetett”.

“Egy kiváló eredményekkel és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező edzőt igazoltunk a DVTK vezetőedzői posztjára” – nyilatkozta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. “Korábban több nehéz feladatot is sikerrel oldott meg, és hiszek benne, hogy közösen sikerrel vesszük az elmúlt évtized legnagyobb kihívását.”

“Dolgozni jöttem Diósgyőrbe, ahol egy hatalmas kihívás vár rám, de hiszek magamban, a stábban, a játékosokban és mindenki másban a klubban” – mondta Zoran Zekić. “Most nincs sok idő beszélni, mert rengeteg munka vár ránk, meg kell értetni a labdarúgókkal, hogy mit várok tőlük a pályán és a pályán kívül. Tisztában vagyok vele, hogy nehéz a helyzet, de pozitív személyiségként hiszek abban a munkában, amit a rohamosan közelgő bajnoki rajt előtt elvégzünk.”

Forrás és további részletek a DVTK.eu honlapon.

Kapcsolódó cikkek