Nőhet a tömeg, miután megszűnik a miskolci 1-es busz

Megosztás

Öt százalékkal csökkentené kapacitását az új, tervezett menetrendjével az MVK Zrt., aminek értelmében megszűnik az 1-es és 1B-s busz. A teljes tervezet –a további változtatásokkal együtt – megtalálható az MVK honlapján, és még lehet véleményezni. A cég ígéri, figyelembe veszik az utasészrevételeket a végleges menetrend kialakításakor – írta a Boon.hu.

Eredetileg januártól vezették volna be az új menetrendet, az új időpont március 1. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület helyi szervezete szerint jobb lenne a terveket továbbgondolni. Úgy látják, több helyen is volna mit változtatni a nyilvánosságra hozott elképzeléseken.

A közlekedési vállalatot is magába foglaló Miskolc Holding Zrt. eredetileg 20–25 százalékos futásteljesítmény-csökkentést szeretett volna elérni a miskolci közlekedésben, végül az önkormányzat a közszolgáltatási szerződésben 5 százalékos csökkentést írt alá.

A tervezett vonalhálózatot bárki véleményezheti. Fejér Balázs egyébként buzdítja is erre a miskolciakat, szerinte jelezzék minél többen a problémáikat vagy pozitív megerősítéseiket az MVK Zrt. felé, de fontos, hogy ezt az erre szolgáló társadalmi egyeztetés aloldalon tegyék meg.

Kapcsolódó cikkek