Rengeteg embernél kiverte a biztosítékot Orbán Viktor lekicsinylő megjegyzése a “magyar tudós asszonyságról”

Megosztás

Mint a miniszterelnöktől a hétvégén megtudhattuk, a Pfizer terméke valójában egy magyar vakcina. Elkészítésében pedig nagy szerepet vállalt egy hazánkban dolgozó, majd a helyét külföldön megtaláló tudósnő. Orbán azonban rendkívül megosztó megjegyzésekkel illette Karikó Katalint.

Rónai Dana írása a Facebookon:

“Orbán Viktor a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy mennyire sikeres a kormány, de még az egyeztetett, konkrét kérdésekre sem tudott egyértelmű választ adni. “Megzabolázza” inkább a fantáziáját az ügyben, hogy mikor sikerül elegendő vakcinát szerezni.

A legmeghökkentőbb mondatai Orbánnak talán a következők:
„Egyébként mindenki ezt a nehezen kimondható szót használja: Pfizer, azt hiszem így kell mondani. De az valójában egy magyar vakcina. Ugye egy német prof is benne van ebben a dologban, a kutatásban, vagy a kutatás irányításában, de a legtöbben magyarok dolgoznak a kutatásban, vagy a kutatás irányításában. Kis túlzással, de mondhatjuk, hogy ez egy magyar vakcina, amerikai pénz és magyar ész van benne. Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam.”

Karikó Katalint nem becsülték meg hazánkban, annál inkább külföldön

Orbán Viktor már tett megjegyzést arra, hogy nőügyekkel nem foglalkozik, és a kormányzati politika is azt mutatja, hogy a Fidesz számára a nők másodlagos állampolgárok, de asszonyságnak nevezni egy mondatban kétszer is a neves tudóst több, mint pofátlanság.”

És ez a pofátlanság aztán leszűrődik minden szintre. A ma felnövekvő magyar lányokból már véletlenül sem lesznek tudósok, ahogy a magyar gimnáziumok elmeszelését és a műszaki pályák elférfiasodását látom 50 éve.”

Kapcsolódó cikkek