Ezer és száz alá csökkent az új fertőzöttek és a halálozások száma

Megosztás

Újabb 856 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 328 851 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja az Index. Ez meglepően kevés ahhoz képest, hogy a pedagógusok tesztelése vasárnap is zajlott.

Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9977 főre emelkedett, viszont a napi adat itt is csökkenést mutat.

Eközben a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 174 070 fő, az aktív fertőzöttek száma 144 804 főre csökkent. 5667 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 400-an vannak lélegeztetőgépen.

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszhoz érkezett azzal, hogy megérkezett a vakcina Magyarországra, eddig összesen nyolcvanezer adag Pfizer-vakcina, amely negyvenezer egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. A szerdán érkezett vakcinákat 21 kórházi oltópontra szállították ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre és Békéscsabára.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek