Így alakul át a tömegközlekedés az ünnepek idejére

Megosztás

A karácsonyi és az év végi ünnepekhez igazodik a vonatok és buszok közlekedési rendje – közölte a HVG beszámolója szerint a MÁV és a Volánbusz.

A MÁV szerint a vonatok 23-án a pénteki, 24-én a szombati, 25-én és 26-án az ünnepnapi, 27-én a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. December 31-én a pénteki, január elsején a szombati, január 2-án az ünnepnapi, 3-án pedig a vasárnapi vonatmenetrend érvényes.

A MÁV azt javasolja, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében az utasok elővételben váltsák meg a menetjegyeket és helyjegyeket. Ehhez használhatják a jegyértékesítő automatákat vagy igénybe vehetik a szintén kedvezményt biztosító online jegyvásárlást.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik. 22-én és 23-án a tanítási szünet munkanapjain érvényes menetrend szerint indulnak a járatok. 24-én, szenteste napján a szabadnapi menetrendnek megfelelően, a megszokottnál ritkábban és korlátozásokkal közlekednek az autóbuszok. 25-én és 26-án, karácsonykor a munkaszüneti napok beosztása szerint indulnak a járatok, szintén korlátozásokkal, elsősorban a kora hajnali órákban. 27-én, vasárnap munkaszüneti napnak megfelelően, míg 28. és 31. között a tanítási szünet munkanapjain érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járművei.

Január 1-jén, újévkor munkaszüneti napnak megfelelő menetrend lesz érvényben. Szilveszter éjszaka és újév hajnalán egyes járatok nem vagy korlátozásokkal közlekednek. Január 2-án a szabadnapoknak megfelelő, míg 3-án, vasárnap a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek járataik. Január 4-én, hétfőn már a megszokottak szerint, a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett autóbuszok indulnak.

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek