Orbán szerint azzal kell számolni, hogy 2021-ben végig fennmarad a járványügyi készültség

Megosztás

A miniszterelnök szerint a jövő év vége előtt nem lesz túl az ország a koronavírus-pandémia által okozott válságon.

A dolgok mostani állása szerint úgy kell számolni, hogy a koronavírus-járvány miatti járványügyi készültség 2021-ben valószínűleg egész évben fennmarad – jelentette ki az MTI tudósítására hivatkozó Index szerint Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel a Karmelita kolostorban, miután átadta az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőinek a kinevezési okiratukat.

A KORMÁNYFŐ AZZAL SZÁMOL, HOGY JÖVŐ ÉV VÉGE ELŐTT MÉG NEM LESZ TÚL AZ ORSZÁG A VÁLSÁGON.

Úgy fogalmazott, hogy könnyebb szakaszok talán lesznek az első adag vakcina után, majd az oltóanyag tömeges megérkezését követően, „de mire visszaáll minden a normális kerékvágásba, az legalább egy teljes esztendőt elvisz majd”.

A miniszterelnök a kinevezések átadása előtt kijelentette: az országos kórház-főigazgató és helyettesei feladatai az orvosszakmai, egészségügy-irányítási munka csúcsa. A kórházak jó működéséhez az intézmények vezetőinek és az őket irányítóknak A MOSTANI HELYZETBEN OLYAN KÉPESSÉGEKET IS BE KELL MUTATNIUK, AMELYEK EGYÉBKÉNT NEM ERŐSSÉGEI A MAGYAR KÖZIGAZGATÁSNAK – emelte ki Orbán Viktor, aki az együttműködés kultúráját nevezte a legfontosabbnak.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőinek egyszerre kell együttműködniük a miniszterelnökkel, az operatív törzs vezetőjével és a szakmai irányítást végző miniszterrel – hangsúlyozta. Hozzátette: “MEGLEHET, HOGY A KORMÁNYTAGOK UTÁN A LEGTÖBBET A FŐIGAZGATÓSÁG VEZETŐINEK KELL MAJD DOLGOZNIUK A TELJES MAGYAR ÁLLAMIGAZGATÁSBAN.”

„Válság idején ilyen nehéz pontjára állni a gátnak, mint ahol önök állnak majd a következő hónapokban, egyszerre nehéz, de egyúttal megtisztelő feladat is. Az egész ország bizalma önökben van. (…) Ne felejtsék el, minden élet számít” – zárta szavait Orbán Viktor.

További részletek az Indexen.

Kapcsolódó cikkek