Magyarország sem enged az Egyesült Királyságból érkező gépeket leszállni

Megosztás

December 22-én 0 órától Magyarország megtiltja az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmi repülőjáratok leszállását, beleértve az üzleti célú magánrepülőgépekét is. Az áruforgalom zavartalanul működik – jelentette be hétfőn Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs műveleti központjának helyettes vezetője az Orbán-kormány döntését az Index tudósítása szerint.

Folyamatosan nő azoknak az európai országoknak a listája, amelyek felfüggesztik az Egyesült Királyságból érkező repülőgépjáratok fogadását a koronavírus szigetországban terjedő új törzsének a megfékezése miatt.

Vasárnap Hollandia, Belgium, Olaszország, Bulgária, Románia, Írország, Franciaország, Ausztria és Németország tett bejelentést erről, hétfőn pedig Magyarországon kívül eddig Lengyelország, Norvégia, Litvánia, Lettország és Észtország jelezte, hogy felfüggeszti a brit repülőgépjáratok fogadását – derül ki a Sky News élő közvetítéséből.

A felfüggesztésről vagy a korlátozásokról a koronavírus új törzsének a megjelenése miatt döntöttek az országok. Boris Johnson brit miniszterelnök szombaton jelentette be, hogy a Londonban és Anglia délkeleti részén terjedő vírus akár 70 százalékkal fertőzőbb lehet, mint az eddigiek. Ennek jegyében a miniszterelnök vasárnaptól új, úgynevezett négyes szintű korlátozásokat léptetett életbe.

További részletek az Index cikkében.

Kapcsolódó cikkek