Eltiltást és 14 milliós büntetést kapott az ellenfelét arcon köpő futballista

Megosztás

Hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott Marcus Thuram, a Borussia Mönchengladbach labdarúgója, aki arcon köpte ellenfelét a német bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján, döntött hétfőn a német szövetség, amely 40 ezer eurós, mintegy 14 millió forintos bírságot is kiszabott a játékosra. Thuramnak a hat meccsből ötöt mindenképp le kell töltenie, a hatodik mérkőzésre szóló eltiltást 2021 decemberéig felfüggesztették.

A Mönchengladbach-Hoffenheim (1-2) mérkőzés 77. percében Thuram a tizenhatos sarkáról kapura lőtt, ám eközben Stefan Posch ellökte. A két játékos szóváltásba keveredett, majd a házigazdák támadója közelről arcon köpte az osztrák védőt. A játékvezető nem látta az esetet, de miután az egyik asszisztense szólt neki, a videóbírós visszajátszás megtekintése után a bíró Thuramnak piros, Posch-nak pedig sárga lapot adott, idézi fel az eseményeket az MTI.

A világbajnok Lilian Thuram fia utólag mindenkitől elnézést kért tettéért, klubja pedig közölte, hogy egyhavi fizetésmegvonással büntette a 23 éves játékost, az összeget pedig jótékony célra fordítja.

via telex.hu

Kapcsolódó cikkek