Mennyire nem mindegy, hol élünk – Borsodban található az ország legolcsóbb utcája, kevés pénzért is vehetünk házat – nem úgy máshol

Megosztás

Sajnos kétes győzelem egy borsodi település számára, hogy itt a legolcsóbb hazánkban egy ingatlan négyzetmétere. A főváros bizonyos részein egyetlen négyzetméter drágább, mint bizonyos borsodi településeken egy teljes ház.

Lakásvásárlás szempontjából tavaly a budapesti, V. kerületi Vörösmarty tér volt a legdrágább az országban, ahol egy négyzetméterért 1 millió 619 ezer forintot kértek el átlagosan. A legolcsóbb ingatlanokat Szemelyen, Igaron, Tarnazsadányon, Bihartordán és Mezősason lehetett megtalálni, itt a lakások négyzetméterára 20 és 21 ezer forint között alakult.

Az ingatlan.com most 180 ezer eladó ingatlanhirdetés alapján azt is rangsorolta, hogy december első felében melyek voltak a legdrágább és legolcsóbb utcák. Az élen az

  • I. kerületi Úri utca áll, itt négyzetméterenként 2,3 millió forintot kérnek az eladó lakásokért.
  • Az ezüstérmes az V. kerületi Széchenyi utca lett 1,9 millió forintos kínálati négyzetméterárral.
  • A harmadik helyen szintén a budai Várban található Tárnok utca végzett 1,7 millió forintos négyzetméterárral.

Az összeállításból kiderül az is, hogy

MAGYARORSZÁG LEGOLCSÓBB KÖZTERÜLETE A BORSOD MEGYEI KAROSBAN VAN, AHOL A PETŐFI SÁNDOR UTCAI INGATLANOKÉRT NÉGYZETMÉTERENKÉNT ÁTLAGOSAN CSAK 19 EZER FORINTOT KÉRNEK.

A legkedvezőbb árú utcák további dobogósai holtversenyben végeztek 25 ezer forintos kínálati négyzetméterárral. Ezeket a Békés megyei Eleken, a Borsod megyei Sárospatakon és a Somogy megyei Vízváron kell keresni.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek