Azért nem minden önkormányzat szenved – a fideszes vezetésű Szolnok most kapott négymilliárdot luxusszálloda építésére

Megosztás

Miskolctól és a többi ellenzéki vezetésű várostól elvonnak a járványhelyzet miatt súlyos milliárdokat, ám ilyenkor is van pénz egy kormánypárti vezetésű településnek négymilliárdot adni luxusszállodára. Mindent a vírus elleni védekezésre? Ugyan már.

A városban van már két négy- és három háromcsillagos szálloda, de a polgármester szerint ennyi nem elég.

Százötvenöt szobás, háromemeletes, négycsillagos wellness, sport-, konferencia szálloda és rehabilitációs központ épül Szolnokon a Holt-Tisza partján – jelentette be a térség fideszes országgyűlési képviselője szerdán.

Kállai Mária azt mondta: a teljes mértékben magyar tulajdonú Green Plan Energy Környezetvédelmi Kft. csaknem 10 milliárd forintos beruházását a kormány mintegy 4 milliárd forinttal támogatja. A beruházás a tervek szerint jövő nyáron indul és 2023 nyarán ér véget.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy idén nyáron 11,6 millió vendégéjszakát töltöttek Magyarországon a belföldi vendégek, majd megjegyezte: ez minden idők rekord magyar vendégéjszaka-száma. Mint mondta, “a belföld lett az új külföld”.

Szalay Ferenc, Szolnok Fidesz-KDNP-s polgármestere szerint a városban kettő négycsillagos és három háromcsillagos szálloda összesen ezer férőhelyet tud biztosítani, ez viszont nem elég.

A 17 ezer négyzetméteren épülő szálloda 155 szobájából 123 kétágyas lesz, a többi pedig lakosztály. A mintegy ezer négyzetméteres konferenciaközpont 300-350 ember befogadására lesz alkalmas. Többek között épül egy mintegy 3 ezer négyzetméteres wellness-központ is. A “Tiszakavics” elnevezésű komplexum üzemeltetője a 2020 júniusában alakult, a Green Plan Energy Környezetvédelmi Kft. tulajdonában levő Riverstone Hotel Kft. lesz.
(a kép illusztráció)

Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek