Drogba áztatott rejtvényújságot küldött postán a börtönben ülő fiának

Megosztás

A Komáromi Járási Ügyészség pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt két nő letartóztatására tett indítványt.

A gyanusítottak külföldről beszerzett új pszichoaktív anyagot terjesztettek, sőt, büntetés-végrehajtási intézetbe is juttattak be ilyet az elítélteknek. 

Az indítvány szerint az egyik nő 2019-2020. év során a büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartott élettársa utasítására a külföldről rendelt új pszichoaktív anyagot szlovákiai postákon felvette, majd Magyarországra behozta, és több hazai címre feladta.

Az egyik címzett az a nő volt, akinek fia szintén fogvatartott. Ez a nő a csomagok kézhezvételét követően az anyagot tovább osztotta, és a fia által megadott címekre, illetve a büntetés-végrehajtási intézetbe is eljuttatta.

A börtönbe való bejuttatás egyik módja volt az, amikor az anyagot orvosi szeszben feloldotta, a fia által megjelölt rejtvényújság oldalszámait beáztatta, majd postán az intézetbe feladta.

A komáromi rendőrök 2020. november 20-án ettől a nőtől új pszichoaktív anyagot, valamint ilyen anyagot tartalmazó, különböző személyek nevére megcímzett borítékot foglaltak le.

A két fogvatartott férfi cellájában a nyomozó hatóság illegálisan tartott mobiltelefont, illetve rejtvényújságokat foglalt le.

Az ügyészség indítványa alapján a Komáromi Járásbíróság a két nő letartóztatását egy hónapra elrendelte a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye miatt, továbbá a terheltek jelenlétének az eljárásban való biztosítása érdekében.

Hozzászólások

Related posts