Szabálytalanul oktatni akart a furgonos, balszerencséjére éppen egy civil rendőrautóval packázott – videó

Megosztás

Azokat is meg lehet érteni, akik nem nézik jó szemmel azt, amikor a már megszűnő sáv legutolsó méterén is betolakodnak sofőrök. A furgonos igyekezett a jobbról érkező autóst feltartva kicsit móresre tanítani, de ezúttal ráfázott.

Kevés olyan bosszantó dolog van az utakon, mint amikor döcögsz a sorral például egy kihajtó- vagy kanyarodó sávban, a másik meg bevág a szélső (másik irányba haladó) sávból a sor elejére, fittyet hányva a sorban állókra és sokszor feltartva annak a sávnak a forgalmát, ahonnan betolakodni kívánnak.

Más azonban a helyzet, ha két azonos irányba tartó sáv közül az egyik leszűkül, elfogy ezért az ott közlekedő járművezetőknek be kell sorolnia. Ilyenkor illendő a “cipzár elv” alapján, beengedni magunk elé legalább egy közlekedőt. Ezzel a manőverrel mi nemigazán vesztünk semmit, viszont a forgalom folyamatos haladását tudjuk elősegíteni, ami közös érdek.

Lengyelországban (is) gyakori, hogy ha elfogy a sáv és közben torlódik a forgalom, akkor vannak akik blokkolják az elfogyó sávok forgalmát.

Ezzel azokat a járművezetőket akarják akadályozni, akik direkt azért mennek ki a sorból, hogy a leszűkülő sávon haladva később a sor elejére kerüljenek.

A rendőrség korábban világossá tette, hogy nem tolerálja az ilyen akciókat, civil autókkal vadásznak a szabálytalan sofőrökre. Az alábbi videón látható furgonos pechére épp egy fekete KIA-t tart fel és próbál rendre tanítani, ám hamar kiderül, hogy nem volt jó ötlet.

Az autóban ugyanis villan a kék, a benne ülő rendőr pedig már int is a kisbuszosnak, hogy kövesse.

Bpiautosok.hu

Kapcsolódó cikkek