Uri Geller 20 év után engedélyezte a szerinte róla mintázott Pokémon használatát

Megosztás

uri Geller illuzionista és a Pokeémont kiadó Ninetndo vállalat története még 2000-ben kezdődött, amikor Uri pert nyert a Nintendóval szemben, mivel Kadabra karakterét szerinte róla mintázták. Mindezt arra alapozta, hogy a szörny szintén képes volt kanalakat hajlítani, emellett a japán írásmódja kifejezetten hasonlít az ő nevére – számolt be a PCguru.

“A Nintendo egy gonosz, okkultista Pokémon karaktert csinált belőlem. Ellopták a személyazonosságomat, az én nevemet és imázsomat használták” 

– nyilatkozta Geller még 2000-ben.

A bíróság végül neki adott igazat, ennek következtében pedig Kadabra 2003 óta egyetlen Pokémon kártyán sem szerepelhetett, sőt, a korábbiakat is kitiltották a versenyekről. A rajzfilmekben pedig 2005-ben láthattuk utoljára, egyedül a játékokban találhatták meg a rajongók.

A történet most száznyolcvan fokos fordulatott vett, ugyanis Geller nyilvánosan bocsánatot kért a 20 évvel ezelőtti per miatt és engedélyt adott a Nintendo számára, hogy újból használhasák a karaktert.

“Őszintén sajnálom, amit 20 évvel ezelőtt tettem. Gyerekek és felnőttek: bejelentem, hogy feloldom a tiltást. A Nintendo most már nyugodtan visszahozhatja a Kadabra kártyámat. Most már bizonyára az egyik legritkább lehet mind közül!” 

– írta Geller a Twitteren.

A The Gamernek adott nyilatkozatában az illuzionista hozzátette, hogy elképesztő mennyiségű emailt kapott, melyben azt kérték tőle, hogy oldja fel a tiltást, végül pedig úgy döntött, eleget tesz ezeknek, így írt egy levelet a Nintendo vezetőségének, melyben megadta az engedélyt.

Kapcsolódó cikkek