Új negatív rekord: 152-en haltak meg koronavírusban egyetlen nap alatt

Megosztás

6268 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 204 708 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja az Index. Elhunyt 152, többségében idős, krónikus beteg – ami új csúcsot jelent -, így az elhunytak száma 4516 főre emelkedett. A gyógyultak száma 54 021 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 146 171 fő. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. Kórházban 7536 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 644-en vannak lélegeztetőgépen.

A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek