Az üzlettulajdonos nyíltan megmondta az ellenőrzést végző rendőröknek, hogy soha nem viselt maszkot és nem is fog – jött a bezárás

Megosztás

Magyarországon továbbra is éles a határvonal a maszkot viselni hajlandó és a védőeszközt viselni nem hajlandó honfitársaink között. Egy tatabányai eset szintén megosztja a közvéleményt, hogy igaza volt-e a tulajdonosnak a maszk teljes elutasításával.

235 esetben kellett rendőröknek intézkedniük a maszkviselési szabályok megsértése miatt az elmúlt 24 órában – jelentette be Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának a helyettes vezetője a testület pénteki sajtótájékoztatóján. Közterületeken 186 olyan eset volt, amikor fel kellett lépni, mert valaki nem megfelelően viselt maszkot, üzletekben 38 esetről tudnak a hatóságok. Tömegközlekedési eszközökön 11 emberrel szemben intézkedtek.

Ami a boltokat illeti, Tatabányán egy épületgépészeti szaküzletben arra nyitottak be a rendőrök, hogy sem az alkalmazotton, sem a tulajdonoson nem volt maszk. A tulajdonos elmondta, hogy soha nem viselt maszkot, és nem is fog. Az üzletet 10 napra zárták be. Összesen eddig 486-szor léptek fel üzletben történt szabályszegés miatt, és 26 esetben állapították meg az üzemeltető vagy tulajdonos felelősségét. 

Kijárási tilalom megszegéséért összesen 283 alkalommal kellett rendőröknek fellépniük, három személy ellen azért, mert túl messzire sétált a kutyájával. Összesen 6786 esetben intézkedtek eddig a kijárási korlátozások életbe lépése óta. 

Hatósági házi karantén betartását a rendőrök 18 622 esetben helyszíni ellenőrzést hajtottak végre, 8722 újat rendeltek, a teljes szám 49 549.

Egy dolog azért érdekelne még a tatabányai üzlettulajdonossal kapcsolatban mindenkit. Ha soha nem viselt maszkot, hogy juthatott be tavasz óta bármelyik élelmiszerüzletbe? (a kép illusztráció)

Index.hu

Kapcsolódó cikkek