A borsodi vonatok és távolsági buszok menetrendje megváltozik decemberben

Megosztás

A vasúttársaság honlapján közzétett információk szerint a MÁV-Start 2020-2021-es menetrendje harminc vasútvonalon is változik majd, több vonalon csúcsidőben az eddigieknél több és gyorsabb vonat közlekedik a pálya- és járműfejlesztéseket követően.

Kiemelték, hogy a MÁV és a Volánbusz integrációja révén több térségben is összehangolt vasúti és buszos csatlakozások létesültek, amelyek a közösségi közlekedési rendszert javítják.

Kelet-Magyarországon több fővonalon bővül az InterCity-hálózat, Zemplén és Borsod térsége kétóránkénti közvetlen új kapcsolatokkal kerül közelebb a fővároshoz. Tiszaújváros és Polgár irányából az autóbusz és vasúti közlekedés menetrendjeinek összehangolása révén lehet gyorsabban, és gyakrabban Budapestre utazni.

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a közleményben fontos lépésnek nevezte a Volánbusszal történő integrációt. Rámutatott arra, hogy 2022-re be kell vezetni az összehangolt menetrendi kínálatot jelentő egységesített menetrendet. Biztosítani kell, hogy az utasok egységes bérlet- és jegyértékesítő felületen keresztül férjenek hozzá a szolgáltatásokhoz, azaz létrejöjjön az egységes jegyrendszer, továbbá be kell vezetni az egységes forgalomirányítást és utastájékoztatást.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek