Hihetetlen: kormányközeli bulvárlap hirdeti a piros fonal jótékony hatását a járvány ellen

Megosztás

“Piros fonal megvéd a vírustól” – ezzel a címlappal jelent meg a Bors pénteki száma, amire a Jobbik szinte azonnal feljelentéssel reagált – írta a 444.hu.

Az ellenzéki párt azzal indokolta a feljelentést, hogy “rendkívüli jogrendben bűncselekmény rémhíreket terjeszteni, Orbán KESMA-pletykalapjának mai címoldala pedig egyértelműen kimeríti ezt a tényállást.”

A bors kijelentése önmagában meredek, de a forrásuk is erős: Liptai Claudia és Hernádi Judit jósnőjére hivatkoznak.Magyarázatuk szerint “ezen a napon sokan reménykednek a szerencsében, de a legszerencsésebb most mégis csak az, aki megússza a járványt. Liptai Claudia és Hernádi Judit jósnője a maszkos védekezés mellett a piros fonal erejében hisz.”

A Jobbik a feljelentés kapcsán a Fideszt is felszólítva, mondván: “Nos, kedves kormánypártok, ha kellett az a felhatalmazás, tessék most is vasszigorral eljárni. Ne csak a kisembernek járjon a büntetés, ha vét a szabályok ellen. Járjon az a haveroknak is. A pletykalapotok ugyanis az eredményes védekezést akadályozza ezzel a butasággal. Ezért három évig terjedő szabadságvesztés jár, ugye. Ott van benne a büntető-törvénykönyvben, ti fogadtátok el.“

Kapcsolódó cikkek