Egy hét alatt sem ért ki a mentő egy koronavírusos kisfiúhoz – ilyen szinten feszítették már túl az egészségügyet

Megosztás

Már régen túl vagyunk eddig sem a csúcson levő egészségügyi rendszerünk teljesítőképességének határán, ha valaki Covid-tüneteket produkál, ne is számítson arra, hogy egy héten belül egyáltalán le tudják tesztelni. Így történt a kilencéves kisfiúval is.

Egy egész osztály került karanténba Pécsen, és az egyik kisfiú tüneteket is mutatott, mégsem ért ki hozzá a mentő egy hét alatt sem, hogy letesztelje, számolt be az ATV.

A pécsi Mezőszél iskolában több tanárnál is koronavírus-fertőzést mutattak ki, ezért egy osztálynak is karanténba kellett mennie. A kilencéves kisfiú osztályfőnöke és napközis tanára is fertőzött volt, ezért őt is múlt hét pénteken hazaküldték, de kedd este tünetek jelentkeztek nála, lázas volt és folyt az orra. A szülők is a házi orvosuktól tesztet, de végül a fiú édesanyja magán úton teszteltette le a gyereket, a teszteredmény pedig pozitív lett, a mentő pedig még mindig nem érkezett meg.

A híradónak nyilatkozó egyik mentős azt mondta, hogy annyira túl vannak terhelve, hogy van, ahova egy hét alatt érnek csak ki. Tehát ne feledjük, nem a mentősök hibája, hogy olyan borzasztóan rossz a rendszer, hogy elvégezhetetlenül sok munkát lőcsöltek rájuk Orbánék. A rendszer önmagában pocsék.

444.hu

Kapcsolódó cikkek