A Fidesz-KDNP bojkottja miatt a népjóléti bizottság nem kaphat tájékoztatást a járványkezelésről

Megosztás

A Fidesz és a KDNP parlamenti képviselői mindaddig nem vesznek részt az Országgyűlés népjólét bizottságának járványügyi napirendjein, ameddig a „kamuvideós” Korózs Lajos nem kér bocsánatot és nem távozik a testület éléről – közölte vasárnap Nacsa Lőrinc KDNP-s országgyűlési képviselő az MTI-hez eljuttatott videós nyilatkozatában.


Nacsa Lőrinc felháborítónak nevezte, hogy „ennek egyik főszereplője, a szocialista Korózs Lajos máig nem kért bocsánatot és nem távozott a járványüggyel is foglalkozó népjóléti bizottság éléről”. „Akitől egy világjárvány kellős közepén mindössze annyi telik, hogy kamuvideót rendel és gyárt”, szerintük méltatlan arra, hogy a járvány elleni védekezés legfontosabb lépéseiről meghallgatást irányítson – mondta Nacsa.

Kedden a Fidesz-KDNP nem ment el a népjóléti bizottság ülésére, így nem lehetett kérdezni a járvány elleni védekezésről. Selmeczi Gabriella fideszes bizottsági alelnök a kormánypárti képviselők egyéb kötelezettségeire hivatkozva levélben kérte, hogy a tanácskozást a jövő héten tartsák meg. Később a távolmaradásuk okaként Korózs személyét nevezték meg.

A bizottsági ülésen ott volt Müller Cecília országos tisztifőorvos, Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár és Lakatos Tibor dandártábornok, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője is. Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője megpróbált a parlamenti folyosón beszélni Müller Cecíliával, de nem járt sikerrel.

A Fidesz nem először szabotál számára potenciálisan kínos bizottsági munkát: a nemzetbiztonsági bizottság üléseire többször nem mentek el, ott ugyanis az állítólagos Soros-veszélyről hallgatták volna meg a szerveket.

via 444.hu

Kapcsolódó cikkek