A bécsi terrortámadás miatt szélesítene a fegyverviselési jogon a Mi Hazánk

Megosztás

Fegyverviselési jogot adna a fegyveres testületek szolgálaton kívüli tagjainak, a sportlövőknek és a vadászoknak a Mi Hazánk.

Novák Előd, a párt alelnöke, honvédelmi kabinetének elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az önvédelemhez nemcsak jogot, hanem eszközt is nyújtanának.

A változtatás szükségességét a bécsi terrortámadással indokolta, kiemelve: a bűnözők is fegyverrel támadtak, a védekezéshez, a támadás kivédéséhez azonban jogszabálymódosításra van szükség.

Novák szerint az önvédelmi fegyverek viselésének könnyítése közbiztonsági kérdés is, a támadók kiiktatásával ugyanis ártatlanok menthetők meg.     

A szolgálaton kívüli fegyverviselés lehetőségét elsődlegesen a fegyveres testületek tagjainak adná meg a Mi Hazánk, így a rendőröknek és a honvédeknek, akik egyenruha nélkül is viselhetnék szolgálati fegyverüket. Ugyancsak viselhetnének fegyvert elképzelésük szerint az önkéntes tartalékos honvédek is.


A Budapesti Rendőr-főkapitányságtól a Mi Hazánk a fegyverviselési engedélyek kiadását a megyeszékhelyek kijelölt kormányhivatalaihoz tenné át, amelyek most a vadászati engedélyek ügyében járnak el. (MTI)

Kapcsolódó cikkek