Csaknem tíz év után fogták el a brutális borsodi gyilkosság gyanúsítottját

Megosztás

A Készenléti Rendőrség nyomozást folytat egy 33 éves férfi ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt.

A gyanúsítás szerint a férfi 2011. január végén, az éjszakai órákban benyomta az ablakot és bement egy borsodi kistelepülésen lévő családi házba, mert azt feltételezte, hogy az ott lakó idős nő jelentős összegű készpénzt tart otthonában.

Mielőtt bement az ablakon keresztül kifigyelte a sértettet, Azt várta, hogy lefeküdjön. Miután bejutott a házba, a hűtőládában kezdett kutakodni, de egy fagyott húst elejtett, amire a sértett felébredt, és elindult az irányába. Amikor odaért, a gyanúsított állba vágta, amitől az idős asszony arccal a padlóra esett, ezután a fején ököllel bántalmazta, majd pedig annak érdekében, hogy elnémítsa, befogta a száját, nyakát hátrafeszítette. Cselekményeivel az idős sértettnek az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelmekkel és intenzív vérzéssel járó súlyos sérüléseket okozott, melynek következtében a sértett a helyszínen elhalálozott.

Amikor a sértett már nem adott életjelet, a gyanúsított egy fiókban talált gyertya fényénél átkutatta a lakást és mintegy 400 000 Ft összegű készpénzt, továbbá 3-4 üveg bort tulajdonított el.

A gyanúsított később, a sértettől származó vérrel szennyezett ruházatát elégette.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség az őrizetben lévő gyanúsított letartóztatásának elrendelését indítványozta a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírájánál.

ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek