A zebrán sodortak el egy nőt Tiszaújvárosban – videó

Megosztás

Figyelmetlenség vezetett odáig, hogy egy zebrán áthaladó gyalogost sodortak el Tiszaújvárosban.

Az eljárás eddig beszerzett adatai szerint 2020. november 3-án 7 óra 47 perckor Tiszaújvárosban, a Szederkényi úti kijelölt gyalogátkelőhelyen egy sofőr autójával elsodort egy nőt. A gyalogos könnyű sérülést szenvedett.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy szabályok betartásával a balesetek elkerülhetők, továbbá a rendőrség intelmeinek betartásával mindenki hazaérhet:

  • a gépjárművezetők mindig az út és látási, valamint időjárási viszonyok figyelembevételével válasszák meg járművük sebességét,
  • az autósok kiemelt figyelemmel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, fokozottan ügyelve azokra a napszakokra, amikor a jelzőlámpa nem üzemel,
  • a gépjárművezetők ellenőriztessék autójuk fényjelző berendezéseit, ezzel is elősegítve láthatóságukat,
  • a gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e menni anélkül, hogy veszélybe sodornák magukat, vagy másokat. A gyalogosok nagy kockázatnak vannak kitéve, ha korlátozott látási viszonyok között közlekednek. A veszélyhez hozzájárul, a sötét ruházat, ha lakott területen kívül nem viselnek láthatósági mellényt, és ezáltal szinte teljesen beleolvadnak a környezetbe. Legyen mindig látható!
  • a járművek vezetői fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környékét. Sokat segít a szemkontaktus, hogy mindenki számára világos legyen ki mit lép.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek