84 halott egyetlen nap alatt, ismét közel 4000 új fertőzött Magyarországon

Megosztás

Csütörtökre 3928 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 94 916 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 84 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2147 főre emelkedett, 22 823-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 69 946 fő. Az aktív fertőzöttek 25 százaléka, az elhunytak 30 százaléka, a gyógyultak 27 százaléka budapesti. Kórházban 5183 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 378 ember van lélegeztetőgépen.

A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek és az elhunytak száma folyamatosan emelkedik. A kormány keddi ülésén ezért újabb védelmi intézkedésekről döntött, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök jelentett be kedden. A kormány az állampolgárok együttműködését kéri a veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések végrehajtásában – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán. Mint írják: 

“A kormány visszaállította a rendkívüli jogrendet, a Magyar Közlönyben már kihirdette a veszélyhelyzetet. Ez azért fontos, mert a rendkívüli jogrend – ahogy az első hullám idején, úgy most is – gyors cselekvést tesz lehetővé a kormány számára.”

Index.hu

Kapcsolódó cikkek