Trump és Biden fej-fej mellett, rekord a kapott szavazatokban

Megosztás


Akármi is lesz az idei elnökválasztás eredménye, az már biztos, hogy megdőlt a legtöbb, egy jelöltre leadott szavazat rekordja. A Guardian számítása szerint legalábbis Joe Biden eddig 69 759 833 szavazatot kapott, ami több, mint amennyit eddig bármelyik amerikai elnökjelölt kapott. Az eddigi csúcstartó Barack Obama volt, akire 2008-ban 69 498 516 szavazat érkezett. Donald Trump jelenleg 67 160 663 szavazatnál tart, ami a harmadik legtöbb valaha kapott szavazat.

Tom Wolf, Pennsylvania állam kormányzója nemrég sajtótájékoztatót tartott, ahol azt mondta, hogy az államában működik a szavazatszámláló rendszer, minden rendben van, viszont a levélszavazatokat sokkal lassabban lehet csak összesíteni, ezért lehet, hogy még szerdán sem lesz meg az eredmény, hogy melyik jelölt nyeri el az állam 20 elektorát.

Az egyik legfontosabb csatatérállamnak számító Pennsylvaniában eddig a szavazatok 78 százalékát sikerült összesíteni, a Guardian szerint még több, mint 3 millió szavazatot kellene megszámolni. Egyelőre Donald Trump vezet 560 ezer szavazattal, ami az eddig megszámolt szavazatok 54,1 százalékát jelenti.

via 444.hu

Kapcsolódó cikkek