28 éves, roma emberi jogi képviselő is a koronavírus áldozata – a járvány nem válogat

Megosztás

Egyre többször hallhatunk arról, hogy az egészen fiatal korosztályból kerülnek a ki a koronavírus-járvány áldozatai. Balogh Lajos nemrég kórházba került a Covid miatt és sajnos hétfőn már a halálhírét olvashattuk.

Huszonnyolc éves korában, a koronavírus szövődményeiben elhunyt a közismert roma folklórzenész, emberi jogi aktivista és VIII. kerületi önkormányzati képviselő, Balogh Lajos „Paci” – adta hírül a Roma Sajtóközpont. Az ellenzéki pártok színeiben tavaly képviselővé választott Balogh Lajos néhány nappal ezelőtt a Facebook-oldalán osztotta meg a követőivel, hogy kórházba szállították a fertőzéssel.

Balogh Lajos ,,Paci”Balogh Lajos ,,Paci” – Fotó: Balogh Lajos ,,Paci” / Facebook

Később jött a hír, hogy az aktivista állapota súlyosbodott, lélegeztetőgépre került. A 28 éves politikus halálának hírét a család egyik barátja erősítette meg az Indexnek. Eszerint Balogh Lajost újra is kellett éleszteni, de ez nem sikerült, hétfő délután 2 óra 40 perckor életét vesztette. Erről nemrég az édesapja is írt a Facebookon.

Részvétnyilvánításában Karácsony Gergely a legbátrabb roma jogi aktivistának nevezte Balogh Lajost. A főpolgármester közösségi oldalán úgy emlékezett az egykori politikusra: 

Minden erejével, szóval és tettel küzdött a megkülönböztetés minden formája, a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen, a cigány és nem cigány magyarok együttéléséért.

Pikó András, Józsefváros polgármestere pénteken került a Szent László Kórházba súlyos lefolyású koronavírus-fertőzéssel. A kormányzati tájékoztató honlap által közölt délelőtti adatok tanúsága szerint vasárnap is volt egy 28 éves férfi áldozata a koronavírusnak Magyarországon.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek