Olyan sok a fertőzött tanára, hogy engedély nélkül átáll a digitális oktatásra egy iskola

Megosztás

Vasárnap estig nem kapott hivatalos jóváhagyást, ennek ellenére hétfőtől otthonról folytatódik az oktatás a III. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban – írta a Telex. A lap hozzátette: minden tizedik tanár koronavírus-fertőzött.

Az őszi szünet alatt derült ki, hogy az intézményben a 80 fős tantestületből 8-an fertőzöttek meg az iskola technikai dolgozókkal és óraadókkal együtt.

Az iskolabezárás a hivatalos protokoll szerint egy több hatóság közös munkáját igénylő folyamat. Az igazgató már múlt hét szerdán, az első hat fertőzött tanár pozitív tesztje után felvette a kapcsolatot az Emberi Erőforrások Minisztériumával (Emmi) és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK). Jelentette a további fertőzéseket is.

A minisztérium engedélyt nem adott az átállásra, a lap szerint csak arra figyelmeztette az igazgatót, hogy saját hatáskörében nem dönthet erről.

Berczelédi Zsolt azt mondta, az újraindítás előtt a gimnázium saját költségén és szülői támogatásokkal letesztel minden diákot és dolgozót. Ezek elvégzését orvosként dolgozó szülők segítik majd.

Kapcsolódó cikkek