Müller Cecília szerint mostantól mindenki fertőzőnek tekinthető

Megosztás

Hétfőtől szigorítunk, mert szigorítani kell – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló intézkedésekkel kapcsolatban az országos tisztifőorvos, aki Nagyvenyimben nyilatkozott a közszolgálati televíziónak.

Müller Cecília elmondta:

napról napra nő a koronavírus-fertőzöttek száma, és már második napja csaknem négyezer új esetet igazolnak a laboratóriumi vizsgálatok. Ezzel egyenes arányban nő a kórházi kezelésre szorulók száma is.

Felhívta a figyelmet, hogy nem csak a valamilyen alapbetegségben szenvedők, illetve idősek kerülnek középsúlyos, súlyos állapotba. Vannak fiatalabbak is, akiknek az immunrendszere úgy reagál a fertőzésre, hogy sürgős ellátásra, kórházi kezelésre van szükségük. A tisztifőorvos hangsúlyozta:

Magyarországon jelenleg megvannak a szükséges ellátásformák és gyógyszerek is. Tavasz óta rengeteg tapasztalat gyűlt össze a megbetegedésről, ami segíti a gyógyítást.

Müller Cecília kiemelte, hogy

az elmúlt napon 3878 új fertőzöttet regisztráltak. Ilyen sok pozitív esetet a járvány során még soha korábban nem tártak fel.

Hozzáfűzte, hogy a járvány kezdete óta már csaknem 80 ezren fertőződtek meg Magyarországon, és jelentős részük már meg is gyógyult. Jelenleg 4205 embert kezelnek kórházban, 306 fő van lélegeztetőgépen. A tisztifőorvos azt kérte, hogy 

AKI ELKAPTA A BETEGSÉGET ÉS OTTHON VAN, FIGYELJE MAGÁT, ÉS HA ROMLANA AZ ÁLLAPOTA, IDŐBEN SZÓLJON A HÁZIORVOSNAK VAGY AZ ÜGYELETES ORVOSNAK.

“Ha fontos a saját, a szeretteink, a közösségünk és az ország egészsége, akkor most komolyan kell venni a szabályokat” – fogalmazott. Megengedhetetlennek nevezte, hogy számos mozgalom és a vírustagadók próbálják devalválni a védekezést. Szerinte mostanra olyan mértékben elterjedt a vírus, hogy

MÁR NEM TUDNI BIZTOSAN, KI BETEG, SOKAN TÜNETMENTESEK. EZÉRT MOST MINDENKIT FERTŐZŐNEK TEKINTENEK,

ezért szigorították a kötelező maszkviselési szabályokat. 

További részletek az Index.hu cikkében.

Kapcsolódó cikkek