Vigyázzanak, csalók! Fertőtlenítésre hivatkozva próbálnak bejutni lakásokba

Megosztás

A járványt kihasználva igyekeznek nyerészkedni fehérbe öltözött ismeretlenek, akik fertőtlenítésre hivatkozva próbálnak lakóházakba bejutni – figyelmeztetett a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese az október 20-i online sajtótájékoztatón, hangsúlyozva: ilyen tevékenységről az önkormányzat előzetes értesítést küld.

Kiss Róbert alezredes hozzátette: a járási, illetve a kerületi tisztifőorvos rendelkezik a fertőzött terület, tömegközlekedési eszköz, lakóház fertőtlenítéséről, amelyet magáningatlanok esetében kizárólag szükség szerint rendelnek el, például árvizek után. A fertőtlenítési feladatot a tisztifőorvos egyezteti az önkormányzattal, amely előzetesen értesíti az érintettet a mentesítés időpontjáról – mondta.

Kiemelte: azt kérik, ha ismeretlenek fertőtlenítési feladatra jelentkeznek, és előzőleg a települési önkormányzat nem küldött erről értesítést, az állampolgárok vegyék fel a kapcsolatot a járványügyi hatósággal vagy az önkormányzattal.

Kapcsolódó cikkek