Még idén sor kerülhet az éves Orbán-Putyin találkozóra

Megosztás

A kormány továbbra is novábbra is napirenden tartja az Orbán–Putyin-csúcstalálkozót, és azzal számol, hogy az év vége felé sor kerülhet rá – mondta Szijjártó Péter az ATV kérdésére. A külgazdasági és külügyminiszter szerint csak a koronavírus-járvány szabhat annak gátat, hogy a két miniszterelnök a szokásokhoz híven egyeztessen.

avaly október végén Budapesten volt a találkozó, ezért idén Oroszországban kell, hogy sor kerüljön a következő találkozóra. Nem került le a napirendről – jelentette ki Szijjártó Péter az ATV kérdésére egy sajtótájékoztatón, azzal kapcsolatban, hogy idén is lesz-e Orbán-Putyin csúcstalálkozó.

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: amikor az év elején elkezdték tervezni az év külügyi naptárát, akkor volt egy megállapodás az oroszokkal, hogy az idei esztendő második felében, de inkább a vége felé sort kerítünk a csúcstalálkozóra.

Oroszország is küzd is világjárvánnyal – mondta a külügyminiszter hozzátéve: ezért meglátják majd, hogy mikor kerül sor a csúcstalálkozóra.

Kapcsolódó cikkek