Dúró Dóra nem bír magával, újabb mesekönyvet tépett szét

Megosztás

A mI Hazánk melegellenes elnökhelyettese ezúttal Bán Zsófia Vagánybagoly és a harmadik Á, avagy mindenki lehet más című műve ellen fejezte ki tiltakozását.

Dúró pénteken saját elmondása szerint “homoszexuális propagandát is tartalmazó” mesekönyvet semmisített meg Budapesten – írja a HVG. Ez rövid időn belül a második eset, hogy mesekönyvet tépett szét.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese azt mondta: különösen felháborítónak tartja, hogy a kötet a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jelent meg.

Hozzátette, hogy a kötet szerzője, Bán Zsófia beszédet mondott a 2013-as Budapest Pride megnyitóján.

A politikus homoszexuális propagandának tartja, hogy az egyik szereplőnek nem apja és anyja, hanem két anyja van.

Azt is problémának tartja, hogy a mesekönyv egy másik részletében a szerző érzékenyíti “gyerekeinket” a fekete bőrű külföldi osztálytárs befogadására, az egyik gyerekszereplő pedig viccelődve a “beverem a pofáját” kifejezést használja.

Felidézte, hogy a Meseország mindenkié című, szerinte ugyancsak homoszexuális propagandát tartalmazó mesekönyv ledarálása után hívták fel a figyelmét erre a “propaganda-mesekönyvre”.

Dúró Dóra írásbeli kérdéssel fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjéhez, hogy megtudja, miként támogathatta a Kásler Miklós által elnökölt NKA a kötet megjelenését, mennyi pénzzel támogatták a könyv kiadását, és ki a felelős mindezért.

Kérdésre válaszolva közölte: egyetért Borbély Lénárd fideszes polgármester azon intézkedésével, hogy a csepeli intézményekben megtiltotta a Meseország mindenkié című könyv terjesztését.

Kapcsolódó cikkek