Filmekbe illő autós üldözés, a drogos sofőrt hosszasan kergették, végül elkapták a rendőrök – videó

Megosztás

A fiatal sofőr drogot fogyasztott és jogosítványa sincs. Tömegével szegte meg a közlekedési szabályokat, de nem sikerült elmenekülnie. Pedig nagyon igyekezett.

Kedden délelőtt Pécsen az 57-es főúton gyorshajtáson értek a rendőrök egy fekete Skodát, azonban amikor meg akarták állítani, a sofőr megállás nélkül továbbhajtott. A police.hu szerint a rendőrök üldözőbe vették az autót, ami menekülés közben nekiütközött egy rendőrautónak, egy másikat pedig nekitolt egy jelzőlámpának.

A menekülő végül Pécsen, a Pákolitz István utca és a Szeptember 6. tér kereszteződésénél karambolozott egy harmadik, civil rendőrautóval. A férfi ezt követően kiugrott az autójából, és futva próbált menekülni, de a rendőrök elfogták. A 23 éves pécsiről ekkor kiderült, hogy nincs jogsija, és a drogteszt pozitív jelzést adott, ezért a sofőrt előállították a rendőrkapitányságra.

A férfi ellen cserbenhagyás, közúti veszélyeztetés és kábítószer birtoklása miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság. A hivatalos személy elleni erőszak elkövetését az ügyészség vizsgálja. A videófelvételek alapján a rendőrök összesítik a sofőr által elkövetett szabálysértéseket, és azok miatt szabálysértési eljárás is indul ellene.

444.hu

Kapcsolódó cikkek