Minden előzetes figyelmeztetés vagy magyarázat nélkül vezényeltek át közel 50 egészségügyi dolgzót Egerből Balassagyarmatra

Megosztás

Az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet több mint ötven dolgozójával csütörtökön közölték, hogy másnap reggel átviszik őket a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetbe, hogy koronavírusos betegeket lássanak el, írja a napi.hu.

Az átvezényelt állományból sokan jelezték, hogy először kevés információt kaptak, azt sem tudták, hogy Egerből kell átjárniuk minden nap, vagy biztosítanak számukra szállást.  Az érintettek nem kaptak különösebb indoklásokat az átvezénylés miértjére, csak annyi engedményt adtak nekik, hogy akinek 16 évesnél fiatalabb gyereke van, nem vezényelhető át a másik megyébe. A lap információi szerint hivatalos válaszokat arra a kérdésre sem kaptak, hogy kapnak-e szállást a több mint 80 kilométerre lévő városban, vagy minden nap meg kell tenniük ezt a távolságot.

A Napi.hu szerint a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet nem is a balassagyarmati fertőzöttek miatt szorulhat kapacitásnövelésre, hanem mert a budapesti Covid-centrumok mellett ez a kijelölt ellátóhely a fővárosi betegeknek. Vagyis akár a közúton 1,5 órányira, majdnem 90 kilométerre lévő balassagyarmati kórházba is kerülhet valaki Budapestről, ha az állapota orvosi felügyeletet követel meg.

A lap értesüléseit több forrás is megerősítette Egerből (orvosok, ismerősök, betegek), az Egri Önkormányzat viszont azt közölte, hogy hivatalos úton őket nem értesítették az ügyről.

Kapcsolódó cikkek