Szijjártó kiakadt a magyar focit kritizálókra: „Miért nem tudunk a sikereknek örülni?”

Megosztás

Muszbek Mihály a 24.hu-nak adott interjúval váltotta ki Szijjártó Péter haragját, amikor azt mondta, hogy a Puskás Akadémia NB I-es részvétele a magyar labdarúgó-bajnokság tragédiája. Ezt tovább tetézte azzal, hogy amikor kijelentette: “Csinálj köz- vagy oligarchiapénzzel felpumpált klubot és vegyél sok milliárdért játékost. Ez esetben minden évben biztos BL-főtáblás vagy.”

A sportközgazdász hiányolja az élvonalbeli csapatokból a magyar játékosokat. Szerinte a horvát, cseh, szlovák, szerb, és román utat kellene követnie magyar labdarúgásnak, ami arról szól, hogy nevelj sikeréhes harcosokat, próbáld megtanítani egy kiválasztott sportág legfontosabb tudására.

Szijjártó Péter a Debreceni TV-ben reagált a magyar focit érő kritikákra: “Én olvasom Muszbek Mihály és a hozzá hasonló bukott sportközgazdászok és egykori sportvezetők nyilatkozatait, és elemi felháborodást érzek magamban. Ez az ember miért nem nyilatkozik akkor, amikor a Bajnokok Ligája elődöntőjében két egymással szemben álló csapatban, van két magyar játékos, meg van egy magyar edző. Miért nem nyilatkozik akkor, amikor 11 év után újra Bajnokok Ligája csapata van országnak. Sőt, ha Vidi jól szerepel, akkor most először fordulhat elő az, hogy két magyar csapat ugyanabban az évben BL csoport körben szerepel. Nem tudom, amikor Muszbek Mihály, vagy hozzá hasonló sikertelen sportközgazdászok irányítottak, akkor ilyen sikerek voltak-e. Ez az állandó negatívkodás, nem tudom miért nem tudunk a sikereknek örülni.”

A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, vérmes Honvéd-szurkoló létére, ő is szorította a fotel karfáját, hogy nehogy a Ferencváros  gólt kapjon. Szerinte a klub továbbjutása a BL főtáblájára óriási nemzeti siker és minden magyarnak örülnie kellene.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek