Egy népszerű vloggert élő adásban gyújtotta fel a volt férje

Megosztás

Benzinnel locsolta le, majd felgyújtotta a Kínában népszerű influenszert, Lamut a volt férje. A nő épp élő közvetítésre készült szeptember 14-én, amikor a volt férje megtámadta. Lamu testének a 90 százaléka megégett, két héttel később meghalt.

A 30 éves kínai vlogger és influenszer a Douyin nevű felületen volt népszerű, több százezer követője volt, a videóit milliók lájkolták.

A halála vitát indított el a kínai közösségi oldalakon a nők elleni erőszakról. Kínai lapértesülések szerint a volt férj erőszakos múltja ismert volt. A sajtóban a keresztnevén, Tangként emlegetett férfi a családtagok szerint többször is megverte a feleségét. Májusban váltak el. Két gyerekük van, a bírósági döntés értelmében megosztott felügyeletet kaptak. A férfi azonban megfenyegette Lamut, hogy megöli az egyik gyereket, ha nem házasodnak újra össze.

A nő belement a házasságba, de végül elmenekült a férje elől. A férfi a hozzátartozóin keresztül próbált meg eljutni hozzá, ezért például a nő lánytestvérét is megverte. A családtagok szerint az esetet jelentették a rendőrségnek, ők azonban nem tettek semmit.

Újabb válás következett, ekkor már mindkét gyerek felügyeletét Lamura bízta a bíroság.

Tangot szándékos emberölés gyanújával tartóztatták le.

via hvg.hu

Kapcsolódó cikkek