Ez aztán a haverkodás Szijjártó és Dzsudzsák között – videó

Megosztás

Bár elméletileg semmi nem tiltja, azért Balázsunk számára kicsit sem hátrány ennyire jóban lenni az országot teljhatalommal irányító fideszes vezetőkkel.

Debrecen TV váltótársak címmel közölt kedélyes videót Szijjártó Péter külügyminiszter arról, hogy a tévéstúdióban összefutottak a város másodosztályú csapatába frissen igazolt Dzsudzsák Balázzsal.

De hogyan!

  • Pacsi, 
  • ölelés, 
  • sőt szevasz tesókám! 

– üdvözli a külügyminiszter Dzsudzsákot.

A bejátszás IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Aztán Szijjártó elmeséli, hogy otthon óriási felháborodás van a családban, a két gyerek majdnem forradalmat robbantott ki, amiért Dzsudzsák nincs a válogatott keretben

Hallod, a Patrik… A Patrik, a Patrik főleg, hallod, az teljesen… 

– mondja Peti haver Bali tesónak, aztán elbúcsúznak, hogy egyikük posztolja a Facebookra a videót, a másikuk meg feltöltse instára ugyanazt.

Na de mit látunk itt? A férfiöltöző-kremlinológia eszközeit segítségül hívva

ez itt egy sportkrémszagú bejelentkezésnek tűnik a NER csúcsára, Szijjártó Péter pedig mintha már a miniszterelnöki szerepet próbálgatná.

A futballistaparolázás, és annak nyilvános lobogtatása a rendszerben való befolyás egyik legvilágosabb jelzése, ezt nyilván jól érzi Peti bro. A pacsipolitika viszont kétélű fegyver: a külügyminiszter könnyen veszélyes területre tévedhet, és elbízhatja magát. 

Emlékezhetünk, három éve a miniszterelnök futott össze Dzsudzsák Balázzsal. Az akkori Facebook-videó szerint viszont Orbán nem szevasztesókámozott ilyen lazán, hanem megilletődötten igazgatta magát, aztán bemutatta a magyar csapatkapitányt az egyiptomi elnöknek.

A miniszterelnök pedig ritkán nézi jó szemmel, ha valaki a saját pályáján szárnyalja túl. 

És ha van Orbán Viktornak saját pályája, az a joviális hátlapogatás. 

Ha Szijjártó nem vigyáz, a végén ő lehet a következő Lázár János, és a helikopterleszállós jachtok és CNN-interjúk világa helyett hirtelen azon kaphatja magát, hogy a parlament hátsó sorában ül.

444.hu

Kapcsolódó cikkek