Megvan, mikor kapcsolja be a fűtést a MIHŐ

Megosztás

A fűtési idény a jogszabályoknak megfelelően egyébként szeptember 15-től május 15-ig tart.

A szolgáltató szeptember 15-től a lakóközösségekkel kötött Üzemvitelei Megállapodás alapján automatikusan elindítja a távhőszolgáltatást, ha a napi átlagos külső középhőmérséklet 1 napon keresztül 10 Celsius fok alatt, vagy 3 egymást követő napon 12 Celsius fok alatt marad.

Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése alapján a MIHŐ szeptember 27-én, vasárnap napközben megkezdi a szakaszos fűtésszolgáltatást Miskolcon, így várhatóan az esti órákra melegek lesznek a radiátorok – tájékoztatták szerkesztőségünket.

A szakaszos fűtésindítás azt jelenti, hogy a hőközpontban lévő automatika a külső hőmérséklet függvényében szabályozza a fűtést. Éjszaka melegebb, nappal pedig akár teljesen hideg is lehet a radiátor, az időjárástól függően. Ez egy modern és a fogyasztók számára költségtakarékos megoldás.

A lakóközösségek eltérhetnek az automatikus fűtésindítástól, ha azt az egy hőközponthoz tartozó összes társasházközösség írásban, a fűtési megbízottakon vagy a közös képviselőn keresztül jelzi ezt a MIHŐ Kft. felé.

A kérelmet minden esetben a MIHŐ Kft. Műszaki ügyeletére kell eljuttatni, melynek elérhetőségei az alábbiak:

–  Telefon: +36 46 379 360, +36 46 379 450;
–  Fax: +36 46 533 153
–  E-mail: [email protected]

A szolgáltató javasolja, hogy a fűtésindítás idején – a fogyasztói rendszer légtelenítése érdekében – a radiátorokszelepeket állítsák a legmagasabb értékre, majd a fűtés beindulást követő napokban szabályozzák a kívánt értékre a hőfokot.

Minap.hu

Kapcsolódó cikkek