Szolidaritást vállalt az SZFE oktatóival és hallgatóival a Velünk a Város frakció

Megosztás

A tagok a tiltakozás jelképévé vált piros-fehér csíkos szalagot tartottak a kezükben, miközben a fideszes képviselők kivonultak a teremből.

Minderről Simon Gábor képviselő tájékoztatott a Facebook-oldalán:

Frakciónk a mai Közgyűlésen szolidaritást vállalt az SZFE oktatóival és hallgatóival! Mindeközben a Fideszes képviselők kivonultak az ülésteremből…
“Bazin Levente közérdekű hozzászólásában egy nyilatkozatot olvasott fel, amiben a Velünk a Város frakció tagjai, valamint Varga Andrea alpolgármester leszögezi: támogatásukról biztosítják az idén 155 éves Színházi és Filmművészeti Egyetem hallgatóit és céljaikat. Véleményük szerint az egyetem átalakítása veszélyezteti a magas színvonalú, eredményes, világszerte elismert szabad munka folytatását, sőt előrevetíti annak ellehetetlenítését. A hallgatók akcióját legitim eszköznek tartják. Erre a kiállásra biztatnak mindenkit, akinek fontos a szabadságjogok gyakorlása. Szolidaritást vállalnak továbbá az SZFE oktatóival és hallgatóival, kiállnak a magas színvonalú oktatás, az intézmény autonómiája, a művészi kifejezés szabadsága mellett.
Miközben a nyilatkozatot felolvasta, a Velünk a Város frakció tagjai a hallgatók tiltakozásának jelképévé vált piros-fehér csíkos terelőszalagot tartottak a kezükben.”

Kapcsolódó cikkek