Juhász Péter: „Orbán Viktor pszichopata, és végérvényesen fasisztává vált”

Megosztás

Az Együtt volt elnöke azután írta ezt, hogy kiderült: a kormány megvonja a többlettámogatást az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség iskoláitól.

Kemény kritikát fogalmazott meg Facebook-oldalán Juhász Péter volt Együtt-elnök Orbán Viktorral szemben. Juhász ugyanis azt írta, a miniszterelnök szerinte “tényszerűen pszichopata, és végérvényesen fasisztává vált”.

Juhász azután írta ezt, hogy kiderült: a kormány megvonja a többlettámogatást Iványi Gáborék iskoláitól, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség intézményeitől. A MET-nek több óvodája és általános iskolája is van Budapesten, illetve az ország hátrányos helyzetű térségeiben.

Juhász azt is írta a bejegyzésében, hogy azt az embert „nem lehet másnak nevezni, akit hidegen hagy több ezer gyermek, család és idős honfitársa fizikai biztonsága, aki aljas politikai bosszútól vezérelve semmibe vesz mindent, amit egy normális embernek morális kötelessége volna tiszteletben tartania”.

Az egykori politikus azt is írja a kormányfőről, hogy “aki ilyenre ad politikai utasítást, mint ő, az nyilvánvalóan fasiszta. Aki nem érzi tettének morális súlyát és embertelenségét, az nyilvánvalóan pszichopata. Orbán mindkettő, bebizonyította”.

Juhász szerint “Orbán személyes bosszúja miatt veszélybe került 3000 szegény gyerek napi háromszori étkezése és tanulhatnak fűtés nélküli helyiségben, ahogy hajléktalanok és szegény családok maradhatnak fedél vagy épp kórházi ellátás nélkül”.

A MET központjában a múlt hét éjjel-nappali őrséggel próbálják megakadályozni, hogy leszereljék a gázt.

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek