Németországban sem értik, hogy jöhetnek be nézők a Puskás Stadionba a Szuperkupa-döntőre

Megosztás

Elméletileg mindenhol a gócpontok létrejötte és a fertőzés visszaszorítására összpontosítanak, de valahogy a foci az mindig kivételt képez hazánkban.

Mintegy 2100 Bayern München szurkoló jönne a Sevilla elleni csütörtöki Európai Szuperkupa-mérkőzésre, közölte a német klub vezetője a SkyTV-vel. Karl-Heinz Rummenigge hozzátette: azoknak a drukkereknek, akik vállalják az utazást, a klub fizeti a koronavírus-tesztelés költségét. A budapesti meccsen az UEFA előírása szerint csak negatív teszteredménnyel lehet majd részt venni. A Bayern edzője már nem osztja a klubelnök lelkesedését, Hansi Flick nem ért egyet a szurkolók jelenlétével, miután a német Robert Koch közegészségügyi intézet járványügyi szempontból rizikós területnek minősítette Magyarországot. 

“Ez is egy olyan dolog, amit az ember nem teljesen ért. De nem mi hozzuk a döntéseket, hanem mások,” 

utalt a tréner az UEFA hozzáállására.

Hansi Flick – Fotó: MATTHIAS BALK/dpa Picture-Alliance via AFP

A csütörtöki Európai Szuperkupa-döntő lehet a koronavírus-járvány kitörése óta az első nézők előtt tartott mérkőzés az UEFA versenyrendszerében. A hatvanezres Puskás Aréna harmadában lehetnek nézők, a szövetség a Bayern München és a Sevilla számára három-háromezer jegyet biztosított. Azóta a Sevilla 2500 jegyet visszamondott, és bejelentette, hogy csak 500 szurkolója kíséri el a csapatot Budapestre.

444.hu

Kapcsolódó cikkek