Hajdú Pétert és Berki Krisztiánt még mindig adósként tartja nyilván a NAV

Megosztás

A Magyarország pénzügyi rendjéért felelős adóhatóság negyedévente teszi közzé azoknak a nevét és elérhetőségét, akiknél az előző negyedévben tízmillió forintnál, nem magánszemélyek esetében 100 millió forintnál nagyobb összegű adóhiányt állapítottak meg. Ebből szemlézett az Index, ami több ismert nevet is kiszúrt a listán.

A 180 napon keresztül folyamatosan fennálló tízmillió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek listáján (június végi állapot szerint) 2793 név olvasható, közülük 2051 fő magánszemélyként, 703 fő egyéni vállalkozóként halmozott fel tartozást. Továbbá 39 olyan személy is nagyadós, akik a NAV adatai szerint nem rendelkeznek lakcímmel. Visszatérő név a listán Berki Krisztián tévés celeb, aki indult a főpolgármesteri posztért.

A 180 napon keresztül folyamatosan fennálló százmillió forintot meghaladó adótartozással rendelkező szervezetek június végi listájára 1361 gazdasági társaság került fel. Közülük két vállalkozás csődeljárás alatt van, 226 cég működik, a többi viszont már kényszertörlés, felszámolás vagy végelszámolás alatt áll. Ez azt jelzi, hogy nem sok reménnyel kecsegtet a velük szembeni százmilliárdos nagyságrendű adótartozás behajtása.

A működő cégek között szerepel Hajdú Péter műsorvezető és producer egykori műsorgyártó vállalkozása, a Frizbi Entertainment Kft., amely közvetve már egy ukrajnai magánszemély tulajdonába került. A Frizbinél 494 millió forint adóhiányt tárt fel a NAV. A cégnél 2016-ban adónyomozás indult, ami most nyár elején vádemeléssel zárult – írta meg a Magyar Hang. A fővárosi főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat.

Index.hu.

Kapcsolódó cikkek